Commentaar jury

Valt zo’n project wel binnen ons vakgebied? Ja, want visuele communicatie wordt steeds meer multidisciplinair. De combinatie van zelfklevende materialen en projectie biedt ongekende mogelijkheden. Al snel is het echter over de top. Hier heeft men niettemin een zo realistisch mogelijke weergave gecreëerd, met een leuke twist: de voetstappen in het zand die weer verdwijnen.

Projectinformatie

  • Categorie: Tentoonstellingsbouw
  • Inzender: Vision2watch
  • Opdrachtgever: Wereld van Kina
  • Ontwerp: Vision2watch

Projectomschrijving

De opdracht was een zee te animeren waarbij het water landinwaarts komt en weer terug stroomt naar de zee. Hier wordt onder andere educatie gegeven over het leven in de zee. Het project is vormgegeven door middel van projectoren die naadloos op elkaar aansluiten. Het water loopt superstrak langs de randen waardoor het realistisch overkomt op de locatie zelf en de impact groot is. Het gaat hier om een fixed installatie die elke dag draait.

Rol in het project

Het ontwikkelen van de juiste content en het toepassen van kwalitatief goede hardware. En uiteindelijk het uitvoeren van de installatie.

Gebruikt materiaal

Twee projectoren Laser 5500 lumen, vinyl ondervloer (zand look), mediaserver, Edgeblend software, camera (interactieve gedeelte), warping software voor positie animatie, diverse bekabelingen.

Gebruikte methodes

Projectie en interactieve design.

Bijzonderheden

De natuurlijke beweging nabootsen van zeewater en het in verhouding uit laten komen van de animatie zelf. De interactieve laag realiseerde voetstappen in het zand wanneer een gebruiker er overheen loopt. Een installatie die er uitspringt omdat de klant durft te investeren in goede hardware wat ten goede komt aan de kwaliteit van de projectie.