Jurycommentaar

Slim idee en geweldig uitgewerkt tot in details, met veel verschillende 2D- en 3D- elementen en gebruik van diverse technieken. Soort containerwraps die samen totale modulaire stad maken, die in twee uur is op of af te bouwen. Het is een compleet verhaal en het doel is heel interessant (geen marketing of design, maar beleving), terwijl het met veel zorg en aandacht voor detail is uitgevoerd. Het doet de jury denken aan gaming, maar dan in 3D.

Projectinformatie

  • Categorie: Outdoor signage
  • Inzender: Presto Dimensions
  • Opdrachtgever: Ministerie van Defensie
  • Ontwerper: Presto Dimensions
  • Andere betrokken bedrijven: Next Look (Presto is mede-eigenaar), BP Management

Projectomschrijving

Aankleden NTC trainingsterrein, met zowel binnen- als buitenoplossingen. Creëer een zo realistisch mogelijk beeld van de werkelijkheid. Diverse settings zijn ontworpen en gebouwd voor trainingsdoeleinden. Een opdracht in twee delen.
Deel 1: Met zestig 20 ft containers is een realistische winkelstraat ontworpen en gebouwd. Kale afgekeurde containers zijn gecoat, zodat niet-beklede delen allemaal dezelfde kleur en uitstraling kregen. Vervolgens is bijna een strekkende kilometer aan Trespa panelen voorzien van een geprint fullcolour vinyl + satijnglans laminaat. Deze platen zijn later op locatie verlijmd op de containers als een geheel. Meerdere units zijn voorzien van werkende deuren en kozijnen met plexiglas ramen.
Deel 2: 39 settings ontworpen, geleverd en gemonteerd. Van ziekenhuisentree, bioscoopzaal, postagentschap, bar/restaurant, huiskamer, wietplantage tot een stuk vliegtuigromp. Diverse ruimtes delen meerdere settings en een setting moet binnen 2 uur op of af te bouwen zijn. Ook zijn enkele fixed (vaste ruimtes) gebouwd. Deze dienen meer detail te bevatten dan de uitwisselbare ruimtes.

Gebruikt materiaal

Winkelstraat: Tweecomponenten coating in RAL kleur, aangeleverde 20 ft containers, Trespa, Simson lijmsysteem, Hexis printmedia en bijbehorend laminaat permanent.
Settings: Frontlit doeken afgewerkt met ringen en industrieel klittenband, levering van glazen, bestek, balies, ziekenhuisbedden, banken, tv’s tot zelfs een röntgenapparaat.

Gebruikte methode(s)

Plakken, lijmen, kitten, schroeven, boren, printen.

Gebruikte apparatuur

Mutoh printer, Summa 160 S2, Milwaukee gereedschappen, Rollsroller, Adobe software voor dtp.

Innovatieve elementen

Het project was maatwerk. Nergens ter wereld staat hetzelfde. Oplossingen bedenken om settings snel uitwisselbaar te maken, waren aan de orde van de dag, zoals deelbare balies en uitwisselbaar frontlit, onderdelen mobiel maken d.m.v. wieltjes of handige uitsparingen voor steekwagens en een storage plan om alles schadevrij in containers op te slaan. Het nummeren van alle onderdelen om te kijken of settings compleet zijn en om op- en afbouwschema’s te maken.