Jurycommentaar

Artistiek project met een groot wow-effect, waarbij alles uit de kast is gehaald. Ontwerpmedium heeft z’n beperkingen, maar zorgt voor compleet eigen signatuur. Een voertuig waarvoor mensen zich zullen omdraaien. Sterk dat de stijl is doorgetrokken naar dashboard en surfplank. Deze auto wordt fashion; staat voor een bepaald gevoel en emotie.

Projectinformatie

  • Categorie: Voertuigreclame
  • Inzender: Jeroen van de Wier
  • Opdrachtgever: Jeroen van de Wier
  • Ontwerp: Jeroen van de Wier

Projectomschrijving

Als illustrator is het belangrijk te laten zien wat je kan. De interesse van de ontwerper en uitvoerder gaat uit naar het tekenen van natuurgerelateerde onderwerpen en zijn stijl kenmerkt zich door een beperkt modern kleurenpalet en een schetsmatige uitstraling. Als showcase voorzag hij zijn eigen Mini van een handgetekend jasje. Hij werkte daarvoor met Procreate, een responsive tekenapp voor op de iPad, met een wereld aan brushes die mogelijkheden bieden voor spetters en lijnen met dikteverschil.
Alle delen zijn per stuk geprint zodat het artwork goed zou aansluiten van paneel op paneel. Om er echt een showobject van te maken, plaatste hij een gewrapt surfboard op het dak, ontchroomde de auto en wrapte ook het interieur in de stijl van de buitenkant. Het doel was een Mini te creëren die opvalt, laten zien wat de mogelijkheden zijn van foliegebruik en dat handgetekend artwork een optie is bij het personaliseren van je auto.

Rol in het project

Totale project, van ontwerp tot wrap.

Gebruikt materiaal

Avery 1105 + mat laminaat, Avery 800 plotfolie grijs.

Gebruikte methode(s)

Artwork in Procreate, DTP in Photoshop, plotwerk in Illustrator.

Gebruikte apparatuur

Ipad pro t.b.v. Procreate, pc voor DTP en opdeling. Geprint op HP Designjet Latex 365.

Bijzonderheden

Het werken met onconventionele software (Procreate) om het ontwerp te maken en zo een ‘handgetekende’ uitstraling te krijgen. Meewrappen van surfplank en dashboard voor extra attentiewaarde.