Inzender

Dr Sticker, Roosendaal

Opdrachtgever

E-Sites group, Breda

Ontwerper

Sjoerd van Oosten

Projectomschrijving

Het nieuwe kantoor van E-sites is gevestigd op de Triple O campus te Breda. Het interieur staat voor het enthousiasme van internet en innovatie. De kernwaarden van E-sites – ‘samen’, ‘continu’ en ‘overtreffend’ – zijn terug te vinden in het gebouw. Kortom een uniek inspirerend kantoor. De opdracht was om de drie kernwaarden uitgebeeld door lijnen (2 witte en 1 rode) door heel het pand door te trekken (800 meter aan lijnen). Beginnend vanaf het trappenhuis, doorlopend over vloeren en muren, verdeeld over twee verdiepingen. De rode en witte stickerlijnen leiden bezoekers langs creatieve brainstormruimtes, testlab en andere inspirerende ruimtes. Daarnaast is diverse andere signing aangebracht; aanduiding van ruimtes, glazen deuren/wanden voorzien van glasfolies en maken van scrumborden (planborden).

Gebruikt materiaal

Hexis streetwrap (Hexis VCSR100WG1 ) + mat laminaat voor de lijnen, Avery glass etched en Oracal 751 snijvinyl.

Gebruikte methode(s)

Lijnen zijn eerst helemaal uitgelegd met papieren tape zodat het goed uit zou komen. Daarna zijn de lijnen in delen professioneel aangebracht en warm gestookt voor goede hechting. Overige folies zijn op normale werkwijze gemonteerd.

Gebruikte apparatuur

Roland Versa-Art printers en Summa S160 snijplotters.

Innovatieve elementen

Dezelfde vinyl laten doorlopen van betonnen vloeren tot stalen trappen naar glazen wanden en stenen muren.

Commentaar jury

Gedurfd concept, goed over nagedacht. Met gebruik van relatief weinig materiaal is hier een maximaal effect bereikt. In die zin vernieuwend. Niet direct imponerend, maar zeer functioneel en effectief. Wijst niet alleen de weg, maar werkt verbindend in het gebouw. Technisch best lastig door de vele verschillende ondergronden. Ook is goed nagedacht over het lettertype, met open letters en sterke kleurcontrasten.