[button label=”Klik hier om op dit project te stemmen” url=”https://award.sign.nl/stemmen/?stem=replica” color=”#b09745″ target=”_self” ptag=true]

Inzender

Van Iwaarden Artwork, Barneveld

Opdrachtgever

Xpex, Amsterdam

Ontwerper

Xpex, Amsterdam

Projectomschrijving

Een zo waarheidsgetrouw mogelijke levensgrote replica maken van de Oranjezaal in Huis ten Bosch, voor een tentoonstelling over Constantijn en Christiaan Huygens in de Grote Kerk in Den Haag. De replica is gemaakt met een mix van ambachtelijke disciplines en digitale technieken. Grootformaat prints (ruim 900 m2), voor een deel gecombineerd met accenten van goudverf.

Gebruikt materiaal

Heytex Soft Blue, Grafiprint S24P.

Gebruikte methode(s)

Fotobewerking, printen, plakken en opspannen van fullcolour doeken, handmatig schilderen van gouden details. De prints zijn gemaakt met latex- en UV-printers op polyester geweven doek met pvc coating. De prints zijn vervolgens opgespannen of opgeplakt op houten frames en voor een deel verder bewerkt met goudverf. Een belangrijk onderdeel van het project was het bewerken van alle foto’s tot een totaalontwerp.

Gebruikte apparatuur

Océ Arizona 350 XT vlakbedprinter, HP Latex 820, HP Designjet L26500, Summa T1400-pro plotter.

Innovatieve elementen

Combinatie van ambachtelijke disciplines en digitale technieken.

Commentaar jury

Mooi project, waarover goed is nagedacht en waarvoor veel werk is verzet. Denk alleen al aan de benodigde colourproofing, waarvoor veel kennis en expertise nodig is. Maar ook het inmeten van het origineel en dat weer vertalen naar een 3D-ontwerp voor de replica. De combinatie van moderne digitale (print)technieken en ambachtelijk handwerk maken dit project verder onderscheidend. Een indrukwekkende integratie van verschillende disciplines, waarbij op alle niveaus kwaliteitswerk is geleverd.
[slideshow]
Replica-Oranjezaal-1

Replica-Oranjezaal-2

Replica-Oranjezaal-3

Replica-Oranjezaal-4

Replica-Oranjezaal-5

Replica-Oranjezaal-6

Replica-Oranjezaal-7

Replica-Oranjezaal-8
[/slideshow]
[button label=”Klik hier om op dit project te stemmen” url=”https://award.sign.nl/stemmen/?stem=replica” color=”#b09745″ target=”_self” ptag=true]