Commentaar jury

Mooie en serene uitstraling. Sterk design, alles valt of staat echter met de realisatie in de praktijk. Technisch goed uitgevoerd. Egaal printwerk van de semi-transparante kleuren (volvlaks) en ook matchen de kleuren op de verschillende materialen perfect. Het resultaat is, dankzij de signing, een niet-alledaags parkeerhuis, met goed herkenbare verdiepingen.

Projectinformatie

  • Categorie: Indoor Signage
  • Inzender: America Digitaal Druk
  • Opdrachtgever: DuraVermeer, BESIX, Gemeente Leiden
  • Ontwerp: Hakijk, Karin van Iterson

Projectomschrijving

De nieuw gebouwde parkeergarage in Leiden voorzien van hoogwaardige decoratie. De parkeergarage is gebouwd onder de grond en bestaat uit vijf verschillende parkeerlevels. De garage is gebouwd in een ronding. Elk parkeerlevel heeft een eigen kleurstelling en thematiek, geheel ontwikkeld door kunstenares Karin van Iterson.

Rol in dit project

Het idee van de kunstenares - de beleving - tot productie en visualisatie brengen. Dat hield in: projectmanagement van a tot z, de juiste innoverende materiaalkeuzes, kleurstellingen per materiaal op elkaar afstemmen, de montage uitvoeren conform de specifieke eisen van de opdrachtgever.

Gebruikt materiaal

Ultra clear raamfolie en hightack folie voor de wanden.

Gebruikte methodes

Digitaal printwerk.

Gebruikte apparatuur

Roland printers, Kongsberg snijmachine.

Bijzonderheden

Verschillende materiaalsoorten met elkaar laten matchen. De decoratie in deze parkeergarage geeft de bezoekers een toegevoegde waarde in de beleving van een garage. Een uitdagend prestigeproject waarbij herkenbaarheid van de verschillende levels tot realisatie is gebracht.

Foto’s: Martijn van der Nat