Commentaar jury

Een interieurdecoratie met impact, die de totale ruimte transformeert, de architectuur van het gebouw versterkt en de akoestiek verbetert. Het gebogen oppervlak is op zich al een uitdaging, het verwerken van de betonnen consoles in de decoratie helemaal. Toch ziet alles er strak uit. Goed advies en mooi uitgewerkt. Slimme toepassing met een verbluffend effect.

Projectinformatie

  • Categorie: Architectural Signage
  • Inzender: Square Media reclame
  • Opdrachtgever: Pleijsier Bouw
  • Ontwerp: Marc Lópex Gastaldo

Projectomschrijving

In het nieuwe nhow Hotel bij RAI Amsterdam, dat is ontworpen door Rem Koolhaas, heeft Square Media reclame op de 17e verdieping een gebogen geluidsabsorberend plafond gespannen met het Clipso spansysteem. De opdrachtgever wilde een gebogen en geprinte wand die overloopt in het plafond. Het buigen van geperforeerd hout en het vervolgens beplakken met behang was tijdrovend en met een slechte akoestische werking. Square Media reclame stelde voor om de kunststof profielen van Clipso te buigen en daarin het doek te spannen. Een project waarbij alle mogelijkheden van het flexibele Clipso spansysteem aan de orde kwamen. In totaal gaat het om 375 vierkante meter gespannen plafondsysteem.

Rol in het project

Square Media reclame stelde dit systeem voor als oplossing en heeft met een proef laten zien wat het resultaat zou zijn. Verzorgde vervolgens de uitvoering.

Gebruikt materiaal

Clipso spansysteem, geprint doek en houten gebogen draagconstructie.

Gebruikte apparatuur

Grootformaat printer, montagemachines (boormachines en spatel).

Gebruikte methodes

Inspannen van een fullcolour geprint micro-geperforeerd doek met een akoestische functie.

Bijzonderheden

Het hotel bestaat uit drie driehoeken die van bovenaf gezien samen een kompas vormen. Elke punt wijst naar een ander werelddeel en de ruimtes zijn daarop aangepast. Zo heeft de architect in het ontwerp verschillende landen terug laten komen, zoals Mexico, Japan, Engeland en India.