Commentaar jury

Het concept is gaaf, technisch uitdagend en de uitvoering op verschillende ondergronden moeilijk. Architectonisch mooi effect; het ontwerp kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Overigens is anamorfose niet nieuw en wordt vaker in de sign- en kunstwereld toegepast. Een optische illusie, maar als het goed is uitgevoerd, met een geweldig effect.

Projectinformatie

  • Categorie: Architectural Signage
  • Inzender: Studio Schoot
  • Opdrachtgever: Crossmarks
  • Ontwerpers: Kelly van Hattem en Pim van der Linden
  • Andere betrokken bedrijven: Sign Creative, Jeroen van de Wier

Projectomschrijving

Crossmarks wilde hun logo op een bijzondere, decoratieve manier in het interieur verwerken. Ontwerpers Kelly en Pim kwamen met het idee en wat voorbeelden van een 3D-muurschildering. Als je vooraan in de gang staat, kun je op één punt het complete logo zien. Op het moment dat je de gang in loopt, begint het logo zich te vervormen in onherkenbare vlakken en lijnen. Het logo is met behulp van latex, spuitbussen en folie op de wanden, vloer en bureaus aangebracht.

Rol in dit project

Samen met Jeroen van de Wier hebben we de uitvoering bedacht en voor de verschillende folies gezorgd. Als ‘hoofdaannemer’ waren we verantwoordelijk voor meer signing in het interieur, waaronder een verlicht peesdoekframe en diverse interieurfolies tegen de wanden. Het logo was onderdeel van dit project.

Gebruikt materiaal

Latex, spuitbussen en folie.

Gebruikte methodes

Plakken, spuiten en schilderen.