Jurycommentaar

Sterk project dat, door gedeeltelijke ligging onder water, zeer gevoelig is voor fouten. Zeker met moeilijk vervormbare chroomfolie, dat zelden wordt toegepast op schepen. Dit gaat een stap verder dan veel bootwraps, met een grote rol voor het uitvoerende signbedrijf.

Projectinformatie

  • Categorie: Voertuigreclame
  • Inzender: Presto Dimensions
  • Opdrachtgever: CC watersport
  • Ontwerper: Presto Dimensions/Youri den Otter

Projectomschrijving

Het gaat hier om een Mastercraft Xstar wakeboardboot die veel wordt ingezet als wedstrijdboot. Kenmerkend zijn de vele scherpe vormen. Hier moest een wrap op komen die bijna standaard uit de fabriek lijkt te komen. Foto’s van de ingemeten boot dienden als canvas in Illustrator. Voor het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met de toonaangevende vormgeving van het schip. Al snel kwam het camouflage idee naar boven. Helaas wordt dit al veel gedaan. Door het toevoegen van 3D-elementen in het ontwerp ontstond iets nieuws.
Voor de kleuren is gekeken naar de basiskleur, het interieur en alle CNC gefreesde aluminium delen. Allemaal grijstonen, maar hiermee krijg je niet de gewenste wowfactor. Zodoende is gekozen om een chroomblauwe overlay toe te voegen. Door de spiegeling van het chroom, wordt het schip één met het water. De standaard decals vanuit de fabriek hebben een grote X (van Xstar) aan de zijkant op de neus. Dezelfde X is uitgespaard uit het chroom aan beide zijdes om het gehele ontwerp te koppelen aan het originele fabrieksdesign.

Rol in het project

Van ontwerp tot eindproduct. Het wrappen van een boot is erg gevoelig voor fouten. We hebben in dit geval doorgeplakt tot 20 cm onder de waterlijn. Dit deel ligt dus permanent onder water. Wanneer er daar ergens iets niet 100% is, is het wachten op loslaten.

Gebruikt materiaal

Hexis WG190 + gloss laminaat, Hexis Scintac blauw chrome, Sealpen, laminaat strips, marine kit transparant.

Gebruikte methode(s)

Fotografie, wrappen, beletteren, printen en lamineren.

Gebruikte apparatuur

Illustrator CC, Photoshop CC, Easysign, Mutoh printer, Seal laminator en Summa S2 160T.

Innovatieve elementen

Chroom vinyl op water is uiterst risicovol en hierdoor zelden toegepast op deze schaal. Door de manier van verwerken, sealen en verhitten, hebben we een methode ontwikkeld die dit wel mogelijk maakt. Het ontwerp is aan elke kant uniek; alle elementen en vormen van het schip gaan hand in hand met de wrap zelf.