Commentaar jury

Signing vervult hier een functionele hoofdrol om de verkoop van een product (verlichting) te ondersteunen. Alle elementen, materialen en kleuren zijn met zorg gekozen. Er is geen muur, raam of deur overgeslagen. Overal waar de bezoeker kijkt, klopt het plaatje. Het toont wat er met signtechnieken allemaal mogelijk is om een andere realiteit te creëren.

Projectinformatie

  • Categorie: Indoor Signage
  • Inzender: Metro XL
  • Opdrachtgever: Lightronics
  • Ontwerp: Samenwerking tussen Lightronics en Metro XL aan de hand van artist impressions van Verzameld Werk en The Inside.

Projectomschrijving

Lightronics levert de juiste lichtoplossing. Van woonstraat tot appartementencomplex of warehouse. In het nieuwe Experience Center worden ruimtes nagebootst zodat de klanten de lichtoplossingen in natuurgetrouwe omgeving kunnen zien. Dit loopt uiteen van een treinstation tot een gevangeniscel en van een ziekenhuiskamer tot een klaslokaal. Elke ruimte kreeg zijn eigen beleving. Zodoende ziet men ook het effect van de verlichting.

Rol in dit project

MetroXL heeft elke wand voorzien van passende prints in verschillende uitvoeringen; naadloos behang, textielframes (ook verlicht), wandbestickering en glasfolie. Deze graphics zijn door de inzender opgemaakt en ontworpen aan de hand van een artist impression. Deze zijn eerst verwerkt in diverse presentaties, zodat Lightronics vooraf een goede impressie kreeg van het resultaat.

Gebruikt materiaal

Naadloos behang (Vinywall), textielframes, textielframes met verlichting (Lumiwall), diverse raamfolies (etsglas, one way vision), wandbestickering, vloerbestickering.

Gebruikte methodes

Behangen, raamfolie geplakt, frames gemonteerd en meer.

Gebruikte apparatuur

Grootformaat printer, plotter, multi-applicator, platenzaag, afkortzaag, etc.

Bijzonderheden

De materialen op zichzelf zijn niet per se innovatief, de toepassing/het project daarentegen wel.