Commentaar jury

Een zeer onderscheidend project dat getuigt van lef. Technisch een heel uitdagende klus, gezien de rubberen ondergrond en het bestand moeten zijn tegen zware koffers. Goede uitsneden en beeldkeuzes gemaakt. Een prachtig visitekaartje voor Nederland waar reizigers net zijn aangekomen. Een ‘wachttijdverzachter’ in optima forma.

Projectinformatie

  • Categorie: Indoor Signage
  • Inzender: PPP Nederland
  • Opdrachtgever: Rijksmuseum, Amsterdam
  • Ontwerper: Irma Boom Office
  • Andere betrokken bedrijven:Idee: SkipIntro & Realisatie: Schiphol Media

Projectomschrijving

Breng op de slats (kunststof panelen van de bagageband) visuele uitingen aan voor promotionele toepassingen. De eis was dat de zelfklevende films, na de campagneduur, goed verwijderbaar moeten zijn, maar tevens zeer goed bestand moeten zijn tegen mechanische invloeden van koffers en dergelijke.

Rol in het project

We hebben geïnventariseerd welke materialen we zouden moeten gebruiken voor deze bijzondere toepassing. Daarna is onderzoek uitgevoerd om inzicht te krijgen in de hechting en belastbaarheid, daar slijtage en loskomen reële risico's waren. De maatvoering is bepaald, alsmede de volgorde van uitingen en de uitstraling. Daarna digitale verwerking van de aangeleverde files tot printbare bestanden, verwerkt met behulp van digitaal printen en aanbrengen beschermingslaag (laminaat) en het snijden op de juiste maatvoering. En uiteindelijk de montage op de locatie in de nachtelijke uren.

Gebruikt materiaal

Avery Dennison MPI 3026 HT en Neschen Nippon Anti-Scratch Protection Film.

Gebruikte methodes

Digitale verwerking files, digitaal printen, finishen middels lamineren, digitaal snijden op maat.

Gebruikte apparatuur

Ontworpen in InDesign, productievoorbereiding in CorelDrawX8, printproductie in Onyx Thrive RIP, geprint met HP Latex XL3500, gelamineerd met Crest MLC1600 en gesneden met Zünd G3 2XL-3200.

Innovatieve elementen

Bepalen van juiste materiaalsamenstelling voor deze specifieke ondergrond, rekening houdend met de vereiste beschermende eigenschappen en het tijdelijke karakter van deze unieke toepassing.

Foto's: Thijs Wolzak