Commentaar jury

Het ontstijgt de gimmick en wordt kunst. Een project met een grote impact, uitgevoerd tot in de kleinste details. Zelfs de ruitenwissers en koplampen zijn gewrapt. Het is lastig en moeilijk vervormbaar materiaal, ook al oogt het ‘griezelig eenvoudig’ voor een leek. Complexe logistieke organisatie voor een eenmansbedrijf. Het geeft een beetje een ‘Jeff Koons-gevoel’. Mooi voorbeeld van wat mogelijk is in onze branche, carwrap verheven tot kunst- en tentoonstellingsobject.

Projectinformatie

  • Categorie: Tentoonstellingsbouw
  • Inzender: MySign Reclame
  • Opdrachtgever: Stagebrothers, idee van Xsaga, hoofdopdrachtgever Museumvereniging
  • Ontwerper: Xsaga
  • Andere betrokken bedrijven: Inhuur Kompleetreclame/Tecmoteam (t.b.v. uitvoering i.v.m. spoedige opleverdatum), Papyrus (folieleverancier)

Projectomschrijving

Museumweek 2015, thema ‘ons echte goud’. Dit evenement vindt elk jaar plaats en het idee is om een uniek of bijzonder museumstuk letterlijk ‘uitvergroot naar buiten te brengen’. Vijf DAFjes werden compleet gewrapt in hoogglans goud! En compleet betekent in dit geval ook echt compleet; van ramen tot spiegels, van uitlaat tot ruitenwisser, van antenne tot kentekenplaten, alsof ze in goudverf ondergedompeld waren.
Deze DAFjes stonden tijdens de Museumweek in 2015 in Eindhoven, waar het DAF museum is gevestigd, als uitvergroot pronkstuk buiten tentoongesteld op een hoogglans zwart podium dat ook was voorzien van reclame-uitingen in de vorm van logo's van o.a. Museumvereniging/Ons echte goud en data, uitgevoerd in hetzelfde foliemateriaal.

Gebruikt materiaal

Avery Conform Chrome gold (wrap) en Oracal 751 glans wit (plotlogo's en teksten t.b.v. podium).

Gebruikte methodes

Full wrap + fleetmarking podium.

Gebruikte apparatuur

Plotteksten en logo's: Roland CM-500.

Innovatieve elementen

Materiaal: Spiegelchroomfolie benadert de eigenschappen van een pvc film en is dus vervormbaar en inföhnbaar (tot op zekere hoogte). Het object is uniek. Normaliter wordt een wrap niet of nauwelijks toegepast op voertuigen ouder dan 15 jaar in verband met de staat van de lak. Deze DAFjes zijn oldtimers. Kortetermijntoepassing i.v.m. evenement (1 week).

Bijzonderheden

De montage vond plaats in Amersfoort in de hal van Stagebrothers. Alle vijf DAFjes stonden naast elkaar opgesteld en werden in anderhalve week tijd compleet goud gewrapt. Filmopnames t.b.v. de promotie van ‘ons echte goud’ vonden ook hier plaats.

De DAFjes werden op de dag van de bouw van het podium alle vijf m.b.v. een heftruck op een oplegger geladen en vervoerd naar Eindhoven (immers alle ramen waren dichtgeplakt!) Daar werd het podium gebouwd door de heren van Stagebrothers en werden de DAFjes neergezet.