[button label=”Klik hier om op dit project te stemmen” url=”https://award.sign.nl/stemmen/?stem=giant” color=”#b09745″ target=”_self” ptag=true]

Inzender

LBS media Projecten / RED outdoor branding, Bleskensgraaf

Opdrachtgever

AHOY Rotterdam / ABN Amro World Tennis Tournament

Ontwerper

RED outdoor branding / LBS media Projecten

Projectomschrijving

ABN Amro World Tennis Tournament vroeg om mee te denken over een in het oog springende vorm van City Dressing, om het 40-jarig jubileum van het toernooi in 2013 te vieren. Het concept is bedacht door RED outdoor branding; voor de uitwerking en realisatie van dit idee is nauw samengewerkt met LBS media. Ook in 2014 maakte het megaracket weer deel uit van de City Dressing rondom het 41e ABN Amro World Tennis Tournament. Het racket is 6 meter hoog en 20 meter breed en het lijkt alsof het voor een gedeelte is ingegraven in de grond.

Gebruikt materiaal

Staal, polyester, verf, vinyl, diverse kunststoffen, beton.

Gebruikte methode(s)

Ontwerp- en werktekeningen, berekeningen, constructiewerk, shapen, spuiten, beletteren en plaatsing met vrachtwagens en kraan.

Innovatieve elementen

Het streven om een ‘levensecht’ schaalmodel te realiseren.

Bijzonderheden

Dit is het grootste tennisracket ter wereld. De grootte brengt logistieke uitdagingen met zich mee; onder andere een snelle op- en afbouw zonder wegen af te zetten en het verkeer en openbaar vervoer te hinderen. Daarbij stond veiligheid hoog in het vaandel, vanwege het werken langs de tramsporen en tussen de bovenleidingen midden op een zeer druk punt van Rotterdam, namelijk Het Hofplein.

Commentaar jury

Goed bedacht, link met tennistoernooi is meteen duidelijk: krachtige communicatie. En de impact is enorm. Object is gedetailleerd en sterk uitgevoerd in 3D; hier is veel denkwerk aan de (technische) uitvoering vooraf gegaan. Het feit dat het in een openbaar gebied is geplaatst, stelde extra eisen aan de uitvoering en de gebruikte materialen. Moet ‘hufterproof’ zijn.
[slideshow]
Giant-tennisracket-ABN-Amro-WTT-1

Giant-tennisracket-ABN-Amro-WTT-2

Giant-tennisracket-ABN-Amro-WTT-3

Giant-tennisracket-ABN-Amro-WTT-4
[/slideshow]

[button label=”Klik hier om op dit project te stemmen” url=”https://award.sign.nl/stemmen/?stem=giant” color=”#b09745″ target=”_self” ptag=true]