[button label=”Klik hier om op dit project te stemmen” url=”https://award.sign.nl/stemmen/?stem=herderin” color=”#b09745″ target=”_self” ptag=true]

Inzender

Sentido Intermediair (Hasselt) en Langcat Emaille (Laag-Soeren)

Opdrachtgever

Culinair Centrum De Herderin

Ontwerper

Jaap-Jan Kant, Sentido Intermediair

Projectomschrijving

De Herderin is een horecagelegenheid in het klassieke stadscentrum van Hasselt (Overijssel), met een restaurant en twee kookstudio’s waar men in gezelschap kan kokkerellen. Kwaliteit in product en service staan voorop. De Herderin wilde een duurzaam en karakteristiek reclamebord dat aan de potentiële doelgroep laat zien dat dit het beste restaurant voor hen is. Men moet in één keer snappen dat restaurant De Herderin staat voor kwaliteit, service, gastvrijheid en gezelligheid.

Gebruikt materiaal

Speciaal emaille staal met bevestigingsmateriaal van aluminium lijsten en rvs bouten.

Gebruikte methode(s)

Het ontwerp is met de hand gemaakt en met een vectorprogramma gereedgemaakt voor productie. Het ontwerp is geëmailleerd op een metalen plaat.
Productie van het emaille bord, formaat: 1350 x 2000 x 30 mm. Het maken van meerdere proeven op klein formaat. Het selecteren van de technieken voor een maximaal goed resultaat. Emailleren, zodat het tientallen jaren mee zou gaan zonder te verkleuren. Het verzinnen van een goede (blinde) bevestiging.

Gebruikte apparatuur

CNC laser, snijden, kanten, lassen op de hoeken, grond emailleren, basislaag wit emaille, printen met keramische inkten, zowel digitaal als sjabloontechniek. Alle lagen en kleuren inbranden tot 830 graden Celsius.

Innovatieve elementen

Het ontwerp is tot stand gekomen door eerst een analyse uit te voeren over de stroming Art Deco. Op basis van deze analyse zijn er schetsen gemaakt om eerst achter de juiste toon te komen die het kunstwerk moet uitstralen. Om het kunstwerk eigentijds te maken, is het perspectivische kenmerk van Art Deco gebruikt om het geheel een kubistische uitstraling te geven.

Commentaar jury

Gedurfd om te kiezen voor de vroeger in de reclame veel toegepaste, maar nu nog weinig voorkomende techniek van het emailleren. Opvallend ontwerp in art deco stijl, met mooie kleurstelling, dat door zijn kubistische vormgeving tijdloos is. Gevelreclame wordt kunst. De ambachtelijke uitstraling past perfect bij de opdracht. Deze vrolijke eyecatcher vertelt direct dat het in De Herderin goed toeven is en hier kwaliteit centraal staat.

Foto’s: Ron Greve van RGfotowerk
[slideshow]
Gevelreclame-De-Herderin-1

Gevelreclame-De-Herderin-2

Gevelreclame-De-Herderin-3

Gevelreclame-De-Herderin-4
[/slideshow]

[button label=”Klik hier om op dit project te stemmen” url=”https://award.sign.nl/stemmen/?stem=herderin” color=”#b09745″ target=”_self” ptag=true]