Generator_Amsterdam

Commentaar jury

Heel mooi handwerk, deze bank, gemaakt door een smid. Letterlijk en figuurlijk een knap staaltje werk. Duidelijk voorbeeld van integratie van sign en straatmeubilair, waardoor twee functies worden gecombineerd. Gedegen vakmanschap en design, prachtig object. De signing zelf op de bank had wel iets minder ingetogen mogen zijn, meent de jury.

Projectinformatie

  • Categorie: Architectural Signage
  • Inzender: Haaxman Lichtreclame
  • Opdrachtgever: Generator Hostels, Venture House, London
  • Ontwerper: Deltavorm Groep

Projectomschrijving

Het produceren en monteren van een uit stalen strippen vervaardigde bank met verlichte ledtekst voor het nieuwe hostel van Generator in Amsterdam. Voor het hostel heeft Haaxman behalve de bank ook alle lichtreclame gemaakt aan de buitenzijde, de bewegwijzering binnen en enkele neon sleutelelementen. Aan de buitenzijde zijn tevens stalen letters geproduceerd en gemonteerd.

Formulering van de opdracht

Het vervaardigen van een stalen bank, opgebouwd uit gewalste stalen strippen, die is verzinkt en gepoedercoat. De bank werd voorzien van een compact ledsign en geplaatst naast de entree van het hostel in Amsterdam.

Gebruikt materiaal

Stalen strippen en stalen kokers, acrylaat en leds.

Gebruikte methodes

Walsen en lassen

Gebruikte apparatuur

Wals- en lasmachines

Innovatieve elementen

Het prachtige ontwerp (op papier) tot leven brengen in de vorm van een prachtige bank, die bovendien nog lekker zit en daarnaast is voorzien van een verlichte ledtekst.

Bijzonderheden

Onderdeel van een groot totaalproject waarvoor onder meer de (licht)reclame in- en extern, neonsigns bij de incheckbalie, speciale trays in de ontmoetingsruimte, alle bewegwijzering binnen en een roestvaststalen G van 1500 mm hoog met aanlichting zijn gemaakt.