Commentaar jury

Mooi en strak ontwerp dat aansluit bij de architectuur van het gebouw. Het combineren van de ledverlichte opaal acrylaat letter met zwart acrylaat van slechts 2 mm geeft een chique effect. Perfect uitgewerkt, zeker gezien de beperkte ruimte tussen glas en verdiepingsvloer. De spiegeling in het glas is mooi, al vraagt de jury zich wel af of dit de leesbaarheid bij daglicht niet teveel hindert. Complimenten voor de zorgvuldige uitvoering.

Projectinformatie

  • Categorie: Architectural Signage
  • Inzender: Nedlite Lichtreclame
  • Opdrachtgever: Gemeente Borsele
  • Ontwerper: Stephen Wardenburg
  • Andere betrokken bedrijven: Schipper Metaal Apeldoorn, Esmer Reklam Istanbul

Projectomschrijving

Een chique, met led verlichte naamsaanduiding voor het rigoureus verbouwde gemeentehuis waarvan de gehele voorgevel uit glas bestaat. Een huid van glasmozaïek en structurele beglazing maakt het gerenoveerde gebouw uit 1980 tot één strak geheel. De reclame dient derhalve te passen binnen de architectuur, niet schreeuwend, maar wel duidelijk voor de inwoners van de gemeente.

Rol in het project

De enige mogelijkheid om een verlichte ledreclame aan te brengen, was aan de binnenzijde, achter het glas, tegen de eerste verdiepingsvloer. De ruimte tussen het glas en de verdiepingsvloer is slechts 100 mm. Wij hebben een ontwerp gemaakt van de tekst ‘Gemeentehuis Borsele’ met een dunne, iele, strakke letter, die met een ruime spatiëring wordt verdeeld over de gehele verdiepingsvloer. Hierbij zijn we uitgegaan van een opaal acrylaat letter van 20 mm met ingegoten ledverlichting en een zwart acrylaat 2 mm voorzijde die goed afsteekt tegen de lichte achtergrond. Deze letters zijn voorgemonteerd op een gezet aluminium casco (diepte 40 mm en gepoedercoat in gebroken wit) die we tussen het glas en de verdiepingsvloer konden laten zakken en aan de opstaande rand hebben gefixeerd. Bekabeling ligt in het casco, de trafo is gemonteerd door de muur in de ruimte ernaast. Overdag is de tekst zwart en bij ontstoken verlichting straalt de tekst indirect groen uit.

Gebruikt materiaal

Acrylaat, led, gezet aluminium.

Gebruikte methodes

Frezen van letters uit acrylaat met ingegoten led. Gezet aluminium casco.

Gebruikte apparatuur

Zetbank, freesmachine en schroefboormachine.

Innovatieve elementen

De juiste zetting van het aluminium materiaal waardoor het casco precies aan het opstaande randje van de verdiepingsvloer kon worden gefixeerd.