Jurycommentaar

Technisch zeer uitdagend voertuig om te wrappen, dat veel rekenwerk, vakmanschap en precisie vraagt. Montagetechnisch zeer lastig object, omdat de detaillering van het oppervlak vrij extreem is; het moet allemaal recht zijn en de belijning is bewerkelijk. Knap gedaan en de vertaling van 2D-vlag over het 3D-voertuig is goed gelukt.

Projectinformatie

  • Categorie: Voertuigreclame
  • Inzender: van Essen van Raay
  • Opdrachtgever: Rheinmetall Defence
  • Ontwerper: van Essen van Raay

Projectomschrijving

De Boxer werd tentoongesteld op een beurs in Engeland in september 2017. Ons werd gevraagd de traditionele legergroene kleur te veranderen in het patroon van de Union Jack, de vlag van het Verenigd Koninkrijk in de bekende kleuren rood, blauw en wit. Het patroon moest vanuit folie worden opgebouwd en verwijderbaar zijn na de beurs, circa een maand later.

Rol in het project

Ontwerp en lay-out van de vlag; oftewel een 2D-vorm (de vlag) positioneren op een 3D-vorm, het pantserwielvoertuig. Dit geldt voor het complete voertuig, alle groen werd bedekt door de vlag. Voor de achterkant is gekozen voor een losse vlag op de achterklep. Daarna hebben wij het voertuig daadwerkelijk van folie voorzien. Patroon van de vlag een geplotte vorm, overige vormen/vlakken zijn handmatig aangevuld.

Gebruikt materiaal

3M 1080 Carwrap film en Avery Surpreme Wrapping Film.

Gebruikte methode(s)

Ontwerpen, dtp, plotten, appliceren en carwrappen.

Gebruikte apparatuur

Summa plotter S160 en Image 60S laminator.

Innovatieve elementen

Het aanpassen van een 2D-patroon naar een extreme 3D-vorm op lastige ondergrond vanwege de vele detailelementen op de ‘huid’ van het pantserwielvoertuig.