Jurycommentaar

Gevelreclame zoals het bedoeld is. Sterk in ontwerp en uitvoering. Maakt duidelijk een statement en straalt perfectie uit. Ook de lastige kleur blauw in de lichtreclame is mooi geworden. Goed voorbeeld van kwaliteit en zorgvuldigheid. Creatief gebruik van de keerwanden voor welkomstbord en bewegwijzering, zorgt voor verbinding met het product dat Bosch Beton maakt.

Projectinformatie

  • Categorie: Outdoor signage
  • Inzender: Verbeek RSW
  • Opdrachtgever: Bosch Beton
  • Ontwerp: Bertus Verbeek jr
  • Andere betrokken bedrijven: G. Vlastuin Transport

Projectomschrijving

Bosch Beton vroeg om een uniek, custom made, coherent geheel van de bewegwijzering, entree en gevelreclame die op én rondom het pand te zien moeten zijn. Bosch Beton heeft een groot pand aan de snelweg, op een perceel van zo’n 13 hectare, waardoor de gevelreclame goed zichtbaar en de bewegwijzering duidelijk en overzichtelijk moest zijn.
Het project werd uitgevoerd door Verbeek RSW. Een grote klus voor een klein signbedrijf, uitgevoerd onder tijdsdruk.

Rol in het project

Dromen, schetsen, overleggen en illustraties opnieuw aanpassen. Verbeek RSW zorgde voor ontwerp, ontwikkeling en uitvoering, binnen een vrij korte tijd van ongeveer 2-3 weken. Met als extra uitdaging het blauw van de letters, dat een lastige kleur is om goed uit te lichten.

Gebruikt materiaal

Voor de gevelreclame: aluminium cassettes en Dibond letters en uit de aluminium cassettes gefreesde letters. De letter B is ongeveer 4 bij 3 meter. Deze letters zijn extra verstevigd met aluminium en bevestigd aan rvs strips. Ook is gebruikgemaakt van U-profiel ledverlichting en ledlines. Het design is voorzien van opgespannen fullcolour pvc doek. Dit doek is doorgevoerd in de bewegwijzering. Voor de entree zijn snijfolies gebruikt, o.a. etched-glass folie. Om er één geheel van te maken, heeft Verbeek RSW bedacht om de keerwanden van Bosch Beton te gebruiken voor het welkomstbord en bewegwijzering en daar de kleur blauw in terug te laten komen.

Gebruikte methode(s)

Illustrator en Photoshop voor de visualisatie. Spuiten, coaten en spannen bij het produceren. Stroom doorvoeren bij inbouw led. En bij het monteren: graven, storten, lassen, monteren, zetten, frezen, hijsen, boren, aanleggen, koppelen.

Bijzonderheden

Maximale procesbeheersing in beperkte tijd, door slim schakelen en optimale samenwerking, was van belang bij dit project, waarbij Verbeek RSW de regie had en de spil was tussen opdrachtgever en leveranciers/onderaannemers. Een mega-job en mega-uitdaging voor een klein signbedrijf.