Jurycommentaar

Mooi en bijzonder project voor een specifiek doel, waarbij braille en schrift goed zijn gecombineerd. Allerlei technieken en disciplines komen in dit project samen. De jury vindt de uitstraling enigszins aan de brave kant, maar wel passend in de omgeving. De pvc vloer voor buiten is een mooie oplossing.

Projectinformatie

  • Categorie: Outdoor signage
  • Inzender: Wallrus
  • Opdrachtgever: EDF Lyon
  • Ontwerper: Wallrus
  • Andere betrokken bedrijven: AJV, M4four, Stratimage, Territoir Avenir

Projectomschrijving

Ontwikkel een functionele signalisatie voor het bezoekerscentrum door alle informatie ook voor mensen met een visuele beperking ter beschikking te stellen. Vertel het verhaal van de site in braille en in 3D aan de hand van infoborden.

Rol in het project

Wallrus ontwierp, ontwikkelde, produceerde en plaatste alle signs voor het project. Informatieborden met 3D en braille, armleuning met braille, ingewerkte kaart in de vloer op dragende structuur.

Gebruikt materiaal

Gepersonaliseerde volkernborden Stratimage, massief aluminium voor braille, geprinte pvc vloer voor buitengebruik, 3D-gefreesde kunststof, gegalvaniseerde staalstructuren, Trespa.

Gebruikte methode(s)

Frezen in reliëf en braille, printen (volkern en pvc vloer), lassen en poederlak.

Gebruikte apparatuur

Freesmachine voor braille en 3D, UV-printer, CNC freesmachine voor volkern, Hilti gereedschappen.

Innovatieve elementen

De combinatie van duurzame en innovatieve materialen voor buitengebruik. Fullcolour geprinte pvc vloer op een staalframe ingewerkt in een bestaande vloer met tegels, braille in massief aluminium, 3D op volkern, hufterproof en bestand tegen de elementen. In combinatie met een app met augmented reality biedt de signage een totaalbeleving op een beperkte ruimte.