Commentaar jury

Een project waar de bouw of architectuur een voorbeeld aan zou kunnen nemen qua precisie bij deze afmetingen. Zeer precies en strak gedaan bij zo’n oppervlak, zonder plooien en met gebruik van verschillende materialen in dezelfde kleur. Een knappe prestatie, zeker gezien de korte productie- en installatietijd, logistiek gezien een ware uitdaging.

Projectinformatie

  • Categorie: Tentoonstellingsbouw
  • Inzender: M2 Printing
  • Opdrachtgever: Freshco Stands & Events

Projectomschrijving

Maak van een basismateriaal als Frontlit een product dat staat als een huis en past bij de uitstraling van een triple A merk als Aston Martin. In Le Mans moest voor de beroemde 24-uurs race een landhuis worden neergezet in de kleuren van Aston Martin, en dat binnen tien dagen. Met een drie etages tellende De Boer tent van 15 meter hoog en 30 meter breed als basis moest er met militaire precisie worden gekeken naar kleuren, technische uitwerking en montage. De tent is aan 3 zijdes voorzien van fullcolour Frontlit en Blockout prints. De binnenzijde van de tent werd aangekleed met 600 m² Airtex visuals en Polymeer folie. Ruim 2.500 m² fullcolour prints werden binnen tien dagen geproduceerd, geconfectioneerd én in Le Mans gemonteerd.

Rol in het project

Printwerk, confectie en montage. Omdat op drie verschillende materialen moest worden geprint en deze kleuren naadloos moesten overlopen, is er voorafgaande aan de productie uitgebreid getest en overleg geweest met de klant om de kleuren 100% goed te krijgen. Het resultaat is dan ook gerust spectaculair te noemen, zo strak lopen de verschillende materialen in elkaar over. Belangrijk was dat alle doeken precies op maat waren en werden voorzien van zeer speciale confectie. Het doek is vastgemaakt aan de onder- en zijkanten. Dit resulteerde in een prachtig strakke fullcolour tent.

Gebruikt materiaal

Frontlit, Blockout pvc, polymeer folies, Airtex.

Gebruikte apparatuur

EFI Vutek 5R LED UV, EFI Vutek GS5000r UV, Zünd XXL.

Innovatieve elementen

Om alle doeken en materialen een uitstraling te geven van een ‘onneembare vesting’, is in overleg met tentenbouwer De Boer, het montageteam en M2 Printing een speciaal systeem van profielen, dakspanten, valse losse zoomen en pezen neergezet. Precisiewerk op de werkvloer en bij de montage was hierbij van het grootste belang.