Jurycommentaar

Klassieke lichtreclame in Amerikaanse stijl, met een authentieke uitstraling. Origineel ingehaakt op de vraag van de opdrachtgever. Mooi effect van neon met verschillende kleuren poeders in één buis, een technisch hoogstandje. Keuze voor neon past goed bij dit project, geeft sfeer en onderscheidend vermogen. De jury is wel kritisch over de dagwaarde van dit project, met name omdat de achtergrond (gevel van het gebouw) niet is aangepast. Dat maakt een enigszins onrustig geheel.

Projectinformatie

  • Categorie: Outdoor signage
  • Inzender: Nedlite Totaalreclame, Apeldoorn
  • Opdrachtgever: Busser Horeca Service
  • Ontwerper: Nedlite Totaalreclame, Wilco Raayman
  • Andere betrokken bedrijven: Suspensie Neon Van de Ven, Alpha Sign]

Projectomschrijving

Een opvallende neonreclame ten behoeve van een opslaghal. De opdracht was om een lichtreclame te bedenken die van toepassing is op de naam van de overleden vader van de opdrachtgeefster, Arend Busser.

Gebruikt materiaal

Acrylox voor de letters Amusement en Horeca Service, aluminium doosletters/Arend,
neonglas, zichtbaar en fullcolour print.

Gebruikte methode(s)

Een afbeelding van een arend handmatig getekend en met behulp van Composer gedigitaliseerd. Daarna het neonglas ingetekend en gedigitaliseerd. De complete lay-out bewerkt in CorelDraw inclusief de tekst Busser Horeca Service / Amusement. Tekening 1:1 uitgedraaid voor de neonglasblazer.
Aluminium doosletters handmatig bewerkt voor passing van de neonbuis. Doosletters gepoedercoat en beplakt met fullcolour print. Acrylox tekst voorgemonteerd op een aluminium koker. Neonelektrode in B-stand.

Gebruikte apparatuur

HP Designjet L25500 fullcolour printer.

Innovatieve elementen

Het kleurverloop in de neonbuis, door gebruik van verschillende kleuren poeders in één buis. Verschillende kleuren neonglas in één systeem.

Bijzonderheden

De combinatie van de fullcolour prints met de verschillende kleuren neonglas zorgen voor een bijzonder eindresultaat. De neon in de arend accentueert de specifieke kenmerken en details van de vogel.