Vakjury

Alle inzendingen voor de Sign+ Award 2020 worden beoordeeld door een vakjury. Deze jury bestaat uit personen, afkomstig uit verschillende disciplines in en rond de sign- en reclamewereld, onder voorzitterschap van Henri Ritzen. De vakjury wijst per categorie de genomineerden aan en kiest daaruit een categoriewinnaar. De jury wijst ook de overall winnaar aan. Bij de beoordeling kijkt de jury onder meer naar originaliteit, de projectmatige en technische uitvoering, het innovatieve karakter en creatief materiaalgebruik.

Voorzitter

De jury staat onder voorzitterschap van Henri Ritzen. Hij is ontwerper in hart en nieren, mede-eigenaar van Ritzen-Design-Consult in Spaubeek en voormalig managing director van Studio Dumbar in Rotterdam. Ritzen heeft ervaring met de complexe organisatie rondom visuele communicatie en is verantwoordelijk voor veel toonaangevende signs. Onder meer ontwerpen van lichtreclame KPN, huisstijl Gemeente Rotterdam en beletteringen voor Wageningen UR komen voor zijn rekening. Lees hieronder een interview uit 2016 met de juryvoorzitter.

artikelRitzen

INDOOR SIGNAGE

OUTDOOR SIGNAGE

Architectural Signage

Voertuigreclame

Tentoonstellingsbouw

SIGN.

HALL.

OF.

FAME.

De winnaars in de verschillende categorieën van de Sign+ Award 2020 ontvangen, naast de nodige publiciteit, een prachtige Award en een vermelding in de Sign Hall of Fame. De overall winnaar krijgt bovendien een geldbedrag van 1.000 euro. Maar zeker zo belangrijk bij het winnen van de Sign+ Award 2020 zijn de waardering en belangstelling van pers, collega’s en klanten.