Alle inzendingen voor de Sign+ Award 2016 zijn beoordeeld door een vakjury. Deze jury bestaat uit zes personen, afkomstig uit verschillende disciplines in en rond de sign- en reclamewereld. De vakjury wijst per categorie de genomineerden aan en kiest daaruit een categoriewinnaar. De jury wijst ook de overall winnaar aan.

Bij de beoordeling keek de jury onder meer naar originaliteit, de projectmatige en technische uitvoering, het innovatieve karakter en creatief materiaalgebruik.

Jury

0_jury_buiten (Large)
Boven van links naar rechts: Angelique de Cock, Ton van der Schoot, Thijs Sepers, Henri Ritzen. Onder Paul Brouwer (links) en Rick Broeren

De jury staat dit jaar onder voorzitterschap van Henri Ritzen. Hij is ontwerper in hart en nieren, mede-eigenaar van Ritzen-Design-Consult in Spaubeek en voormalig managing director van Studio Dumbar in Rotterdam. Ritzen heeft ervaring met de complexe organisatie rondom visuele communicatie en is verantwoordelijk voor veel toonaangevende signs. Onder meer ontwerpen van lichtreclame KPN, huisstijl Gemeente Rotterdam en beletteringen voor Wageningen UR komen voor zijn rekening.

Angelique de Cock was 32 jaar lang mede-eigenaar/directeur van Conversions Reclameproducten, een allround signbedrijf in Vlissingen. Dit signbedrijf runde ze vanaf 1984 samen met haar man, na het voltooien van de Kunstacademie. Begin dit jaar verkocht ze het bedrijf en sindsdien geniet ze van haar pensioen.

Ton van der Schoot is eigenaar-directeur van Licht & Reclame Sign Consultants. Dit bedrijf, dat bestaat sinds 2000, houdt zich bezig met advies, projectmanagement en beheer van huisstijlelementen (corporate identity) van signprojecten voor grote klanten, zoals ABN Amro en Bavaria. Van der Schoot is daarnaast voorzitter van de Vakgroep Lichtreclame van Uneto-VNI.

Thijs Sepers is eigenaar-directeur van TS Visuals. TS Visuals is specialist in het printen en duurzaam decoreren op tal van plaatmaterialen. Naast een flinke portie knowhow wordt gebruikgemaakt van de modernste digitale technieken en materialen. Een belangrijk specialisme is de sublimatietechniek op harde substraten. TS Visuals won in 2014 de Sign+ Award met het project ‘Markthal Rotterdam’.

Paul Brouwer is eigenaar-directeur van Brouwer Sign. Na de opleiding bij Nimeto heeft hij tien jaar gewerkt bij een signbedrijf. Daarna was hij 17 jaar eigenaar van een groot signbedrijf in Utrecht. Begin 2015 is hij een nieuw signbedrijf gestart in Mijdrecht, met inmiddels 6 medewerkers. Daarnaast maakt Brouwer deel uit van de Vakraad van Si’bon.

Rick Broeren is docent en BPV begeleider bij SG De Rooi Pannen in Tilburg. Sinds 2006 werkt hij als signdocent, daarvoor was hij acht jaar actief in instructie, installatie en onderhoud van signsoftware, rips, plotters en printers. Bij de Rooi Pannen kan hij zijn passie voor het signvak goed kwijt bij de circa 200 leerlingen die de signopleidingen volgen op niveau 2, 3 en 4.

Lees hieronder een interview met de juryvoorzitter.

artikelRitzen